Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Moje M3 w Raju

Moje M3 w Raju 1 year, 8 months ago #236

• Tety
  • Junior Boarder
Pytanie dosyć prozaiczne - jak to zrobić? Jak zostać właścicielem swojego własnego M3 albo idźmy na całość - domu w Tajlandii?

Wiem, że nie da się kupić na własność (chyba, że Twój mąż/ żona to Taj). Zostaje wieloletnia dzierżawa? A co z formalnościami? Jak to wygląda?

Może ktoś już to zrobił i mógłby się podzielić doświadczeniami?

O:Moje M3 w Raju 1 year, 8 months ago #237

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
mozesz kupic mieszkanie (rzadziej dom) w kondominium. Sa to drogie miejsca, bo robione pod obcokrajowcow - nie chodzi tylko o dobry ich standard, ale o wieksze mozliwosci finansowe obcokrajowcow.

poza kondominium mozesz po prostu wynajmowac apartament/dom na kontrakty miesieczne i dluzsze - i tak tez robi zdecydowana wiekszosc obcokrajowcow, ktorzy nawet juz sie osiedlili. Po prostu wychodzi taniej, bezpieczniej i wygodniej
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac
Last Edit: 9 months, 4 weeks ago by .

O:Moje M3 w Raju 1 year, 8 months ago #241

• bibol
  • Junior Boarder
Kiedyś też myślałem o kupnie domu/mieszkania w Tajlandii. Trafiłem wtedy na tą stronkę www.domwtajlandii.pl/ Może Ci się przyda

O:Moje M3 w Raju 1 year, 8 months ago #248

• Tety
  • Junior Boarder
dzięki bibol za stronkę - wygląda obiecująco .
W międzyczasie pojawiło się nowe pytanie - jak wygląda finansowanie takiego zakupu (jednak chyba wolę zakup niż wynajem) przez nasze polskie banki? Czy ktoś zna bank, który ma taką usługę?

O:Moje M3 w Raju 1 year, 8 months ago #249

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
developer ma uklad z bankiem i ci zalatwi pozyczke, banki zagraniczne nie wchodza w rachube (chyba, ze maja oddzial w tajlandii). Ponoc jeden z singapurskich bankow tym sie paral, ale generalnie jest to dla nich zbyt skomplikowane i niskooplacalne.
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac

O:Moje M3 w Raju 1 year, 7 months ago #320

• Pawel
Nie możesz kupić domu w Tajlandi ponieważ nie możesz posiadać ziemi możesz mieć tylko 49% własności, reszta musi należeć do Tajów Są różne sposoby tego rozwiązania.
Jeśli Cie interesuje mogę podać Ci namiar na dobrego prawnika. Strasznie niemiły Taj ale zaje.. skuteczny.
Jeśli decydujesz się na zakup na samui, Phangan czy koh tao.
Odradzam wszystkich pośredników. Marże są od 300% do 400%.
pozdrawiam

Pawel
wwww.one2dive.com

O:Moje M3 w Raju 1 year, 7 months ago #334

• Tety
  • Junior Boarder
dzięki Pawel za info. Wiem, że nie jest to proste (własne M3), ale trzymam rękę na pulsie. Namiar przyda się oczywiście.

PS: podoba mi się ta marża pośredników, może zmienić fach?

O:Moje M3 w Raju 1 year, 7 months ago #336

• duvkulla
  • Fresh Boarder
Mam wrażenie, że "właściciele" rajskiej Tajlandii wolą jednak gości z pieniędzmi niż przybyszów na stałe. Mój znajomy Farang (wiesz, oczywiście co to za określenie?)mówi, że po 20 latach pobytu w Tajlandii, posiadania tajskiej rodziny i uczciwego płacenia podatków poczuł się nagle jak przestępca: każą mu się co co 90 dni meldować się w urzędzie imigracyjnym, wypełniać formularze, itd! Od ubiegłego roku zmieniły się przepisy.

Odp: Moje M3 w Raju 1 year, 6 months ago #370

• stankuten
  • Fresh Boarder
Najpierw sie przedstawie, bo jestem tutaj po raz pierwszy: Kanadyjczyk, (40 lat w Kanadzie) dobrze mowiacy po polsku, od kilkunastu lat zonaty z Tajka, od 3 lat na stale w Pattaya. Kupilismy sliczne condo z basenem i jacuzzi na dachu za okolo $ 65 000 w Pattaya. Pelnia szczescia. Prawie zadnych problemow. Z dala od kanadyjskich mrozow. Jestem tutaj na tzw. "marriage visa", ktora odnawiam corocznie. Jest to jedyna korzysc miec Thai wife. W/g mnie byloby samobojstwem kupowanie domu w Tajlandi. Tylko condominium.

Odp: Moje M3 w Raju 1 year, 2 months ago #493

• aniz___25
  • Fresh Boarder
Witam,
Chcialabym wyjechać do Tajlandii na stałe narazie nie mam odłozonych pieniążków i nie mówię biegle w j.angielskim ale cały czas sie ucze...szukam kogoś kto tez jest chętny na wyjazd...czy jest ktos kto pomoże na miejscu z pracą i mieszkaniem?Dodam że mam 25 lat i mieszkam w małym ponurym miasteczku przebywałam we Wloszech ale to nie miejsce dla mnie...wierzę w to że uda mi sie zrealizowac mó cel:-)
z góry dziękuję
pozdrawiam
Ania
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.31 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)