Tourism Authority of Thailand, przyjęło nową długoterminową strategię działania, mającą na celu zabezpieczenie i utrzymanie na wysokim poziomie turystyki w Tajlandii zarówno w roku 2011 jak i w późniejszych latach. Jak podaje Suraphon Svetsreni, zarządca TAT'u, program ma objąć 5 punktów, które będą odgrywały kluczową rolę w tym programie: znaczenie walutowe i emocjonalne, turystyka krajowa i zagraniczna, krótkoterminowe polepszenie rynku i długoterminowe jego rozszerzenie, okresy szczytowe i o małym zainteresowaniu, pozyskanie ekonomicznych dochodów i zachowanie atutów ekologicznych.
TAT jak już się za coś bierze, to raczej robi to dobrze. Mam nadzieję, że dzięki temu Tajlandia podniesie się po ostatnich wydarzeniach. A Wy jak myślicie, co z tego może wyniknąć?
A tymczasem teledysk do piosenki let's take a break, która promuje tajską turystykę. Wykonawca to Nichkhun, którego uznano za ambasadora tajskiej turystyki
Po jakiemu śpiewa ten uroczy tajski blondyn, bo już mój słuch nie wyłapuje czy to tajski czy angielski czy mieszanka wybuchowa?
Co do inicjatyw - bo tego zdaje się dotyczy wątek - to na pewno w kraju tak atrakcyjnym jak Tajlandia (mam na myśli to, że sama w sobie jest atrakcyjna i jej wewnętrzne piękno jest samoistną reklamą) mogą one ewentualnie przyczynić się do "oczyszczenia" nieco nadwyrężonego za sprawą protestów antyrządowych obrazu kraju.
Śpiewa głównie po tajsku, ale wplata trochę angielskiego, głównie w refrenie W Tajlandii dziewczyny mają bzika na jego punkcie, tym bardziej, że śpiewa w koreańskim zespole. A koreańskie zespoły są zazwyczaj kochane przez Tajów
TAT mocno działa na rzecz turystyki, hasło "Amazing Thailand, Amazing Value" było strzałem w 10, także mam nadzieję, że teraz też wymyślą coś ciekawego ^_^ Pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość, a wszystkie nowinki na pewno będę tutaj zamieszczał