Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Komary - skuteczne sposoby
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Komary - skuteczne sposoby

Komary - skuteczne sposoby 10 months, 1 week ago #607

• Marakuja
Witam wszystkich.
Za dwa miesiące wybieramy się z rodziną (mąż + dwójka dzieci) do Tajlandii na dwutygodniowy pobyt. Dość sporo czytam aktualnie na temat atrakcji, klimatu i innych powiązanych z wczasami w Tajlandii sprawach. Największy problem, jaki mnie gryzie, to sprawa z komarami. Mam z tym (nie ukrywam) kłopot nawet podczas pobytu na Mazurach, w egzotycznym kraju wiąże się to jednak z większymi znacznie obawami. Stosowałam już setki różnorakich preparatów, z lepszym lub gorszym skutkiem (mam tu na myśli środki chemiczne - spraye, kremy, etc). Stosowałam również "babcine" sposoby zasłyszane gdzieś od sąsiadek polegające na smarowaniu ciała olejkiem (aromatem do ciast) o zapachu waniliowym czy goździkowym. Chciałabym się jednak poradzić osób, które praktykowały na własnej skórze, jak skutecznie walczyć z komarami? Boję się szczególnie o dzieciaki. Za wszelkie rady będę dozgonnie wdzięczna.

Odp: Komary - skuteczne sposoby 10 months, 1 week ago #610

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
jesli nic nie dziala dla ciebie, to ubieraj sie, wlacznie ze skarpetkami.

uzywaj klimatyzacji i wiatrakow (komary nie lubia zimna i wiatru). Nie ma komarow na plazy, bo wieje wiatr.

wybieraj zakwaterowanie na wyzszych pietrach, powyzej okolo 5 pietra nie powinno ich byc.
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac

Odp: Komary - skuteczne sposoby 10 months, 1 week ago #611

• Lala
Też mam ten problem, że wszystko mnie gryzie... a może - skoro do wyjazdu zostały 2 miesiące - zacząć kurację taką od środka?

Niby witaminy z grupy B (B1) powstrzymują trochę komary. Na rynku jest nawet specjalny środek Comar (pewnie jakieś inne także).

Rożne są opinie na temat ich skuteczności, ale może dodając wszystkie środki ochrony w końcu uda się te komarzyska przegonić?

Odp: Komary - skuteczne sposoby 10 months ago #625

• Anonim
W Tajlandii można kupić bardzo dobre środki przeciwko komarom (są w każdej aptece i 7-eleven). Mają wysoką zawartość DEET, wiec dobrze Cie ochronią.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.19 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)