Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Malaria w Tajlandii
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Malaria w Tajlandii

Malaria w Tajlandii 1 year, 10 months ago #133

• kris76
  • Fresh Boarder
Czy ktoś wie, jak w Tajlandii wygląda sprawa z Malarią? Brąc jakieś leki czy nie? Słyszałem, że w Tajlandii malaria nie jest zbyt rozpowszechniona, ale troszkę się boję - tym bardziej, że jadę tuż po porze deszczowej

O:Malaria w Tajlandii 1 year, 10 months ago #151

• Tety
  • Junior Boarder
w Tajlandii właśnie to jest najlepsze, że tam praktycznie nie musisz obawiać się malarii (kocham ten kraj ) - musisz oczywiście pamiętać o dobrych środkach przeciwko komarom (z wysokim DEET - do kupienia np. w Sklepie Podróżnika w W-wie albo tam na miejscu), spaniu pod moskitierą, koszulkach z długim rękawem i spodniach. Ile razy jeździłam, tyle razy wystarczało.

Oczywiście wszystko kwestia tego, gdzie jedziesz - polecam www.cdc.gov/malaria/map/ - aktualne dane, co, gdzie i jakie leki (cały świat).

PS: zazdroszczę wyjazdu, ja dopiero na wiosnę - kiedy to będzie...

O:Malaria w Tajlandii 1 year, 10 months ago #165

• marghe
  • Fresh Boarder
Zanim wyjedziesz przejdź się do lekarza (medycyna podrózy) i porozmawiaj o swoich obawach.
My się nijak przed malarią nie zabezpieczaliśmy.
Nawet środki przeciw komarom nie były potrzebne

O:Malaria w Tajlandii 1 year, 10 months ago #166

• bibol
  • Junior Boarder
Nie musisz się obawiać malarii w Tajlandii. Jeśli jedziesz na północ, podróżować po lasach to proponuję dobre środki przeciw komarom i innym owadom. W okolicach Bkk i większych miast wystarczy smarować się przed wyjściem wieczorem. Lekarz od chorób tropikalnych poleci Ci zapewne zakup leków przeciwmalarycznych (coś typu antybiotyku) gdyby jednak były jakieś objawy. Ja za swoje płaciłem chyba 270 zł, nie przydały się

O:Malaria w Tajlandii 1 year, 10 months ago #175

• admin
  • Fresh Boarder
Aby pomóc w ocenie zagrożenia malarią w Tajlandii, poprosiliśmy Pana doktora Leszek Mayer o udzielenie profesjonalnej porady medycznej w rozważaniach nad zagrożeniem malarycznym w Tajlandii

Zachęcam do przeczytania artykułu na temat malarii w Tajlandii
Last Edit: 1 year, 10 months ago by admin.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.28 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)