Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce

Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #73

• marynowany
  • Fresh Boarder
Mam zamiar pojechać w sierpniu do Tajlandii a więc zasadniczo w porze deszczowej - czy to oznacza, że czeka mnie całkowite koczowanie pod dachem, czy też mogę założyć popołudniową ulewę, którą sobie spokojnie przeczekam w jakieś knajpce, a po smacznym posiłku wyjdę znowu na słoneczko? Z góry dziękuję za pomoc w rozwiewaniu moich wątpliwości

http://massagethai.info kurs masaz tajski warszawa 1 year, 11 months ago #75

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
moze padac przez cale dni na wybrzezu (szczegolnie na zachodnim, andamanskim), gdy jest sztorm - w glebi ladu i na polnocy to przejsciowo, przez godzine czy dwie.

najlepiej zaplanuj podroz, zebys mogl sie przemieszczac w lepsze miejsce, w zaleznosci od pogody - nie rezerwuj zakwaterowania na dlugi czas.
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac
Last Edit: 3 months, 3 weeks ago by massagewarsaw. Reason: http://massagelondon.org thai massage therapy central London

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #77

• greg
  • Administrator
Planując odpoczynek na wyspach, weź pod uwagę fakt, że w czasie pory deszczowej mogą być problemy z dopłynięciem do nich, w tym czasie na Morzu Andamańskim są dość duże fale i statki zwyczajnie nie wypływają w morze.

Popatrz też na nasze informacje klimatyczne i przed wyruszeniem sprawdź gdzie średnie opady są największe

Z wykresów widać, że na Koh Samui jest znacznie lepsza pogoda niż na wyspie Phuket

Ja osobiście jeżdzę do Tajlandii w okresie październik - styczeń i Tobie też polecam ten termin (a jeszcze lepiej grudzień)

O: Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #81

• Suzyy
  • Fresh Boarder
Ja podrozuje wlasnie w sierpniu, tak tylko nam pozwala urlop lubego I powiem szczerze ze wiele z tej pory deszczowej w sierpniu nie widzialam(zeszlego roku). Raz i to wielka ulewa ale to juz w ostatni dzien a w zasadzie w drodze na lotnisko i tez tak jak wspomniano wyzej bylo to na poludniu tj. Phuket.
W bangkoku nie widzialam deszczu wogole.

A jako ciekawostke powiem jeszcze ze mimo iz sierpien jest pora deszczowa to bylam naprawde zaskoczona pogoda, niebo bylo blekitne woda jak w basenie, slonko grzalo ladnie takze ja ze swojej strony bardzo polecam sierpien

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #84

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
po prostu mialas szczescie, w tym roku, po okresie dlugiej suszy, zaczelo podac dopiero w ubieglym tygodniu, ale tylko w okolicach phukety i chianf mai.

Bywa tez, jak w ubieglym roku czy w 2004, ze pora deszczowa przychodzi w sierpniu i trwa do listopada.
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #85

• Suzyy
  • Fresh Boarder
no to wyglada na to ze mialam Fuksa

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #87

• greg
  • Administrator
Właśnie różnie to bywa, pamiętam w 2005 roku pora deszczowa była bardzo długa (szczególnie w okolicach Ranongu) padało codziennie do połowy grudnia. A w grudniu w Tajlandii pogoda powinna już być wspaniała

Dla mnie największym problemem brzydkiej pogody jest po prostu jej nie fotogeniczność Po prostu szare niebo nie wygląda najlepiej na zdjęciach.

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 11 months ago #91

• Magda
  • Administrator
Czyli w powszechnym przekonaniu, iż Ranong to po prostu zniekształcenie angielskiego „rain on”, kryje się ziarno prawdy?

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 10 months ago #99

• greg
  • Administrator
Oj tak - tam strasznie leje, jak rzucisz okiem na podstronę gdzie jest klimat Tajlandii (www.abctajlandia.pl/geografia-tajlandii/klimat-tajlandii.html) to zobaczysz, że tam potrafi napadać deszczu

O:Pora deszczowa w Tajlandii - w praktyce 1 year, 8 months ago #251

• Tety
  • Junior Boarder
dobra pogoda, to klucz do udanego urlopu!

moi znajomi wybrali się do Tajlandii we wrześniu - super last minute. Zachwyceni, że za tak atrakcyjną cenę trafią do tak polecanego kraju.
Nie przedłużając - wrócili mocno nieszczęśliwi, przekonując wszystkich, że Tajlandia jest przereklamowana. Powód - ulewne deszcze przez cały czas pobytu. Bali się wyjść z hotelu - tak padało.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.30 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)