Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: 3 dni na zwiedzanie

3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #448

• Beata O
  • Fresh Boarder
Będąc służbowo w Bangkoku, pozostają mi trzy dni na zwiedzanie. Gdzie warto się wybrać ? Czy sensowne jest planowanie, w tak krótkim czasie, wyprawy nad turkusowe morze, piękne plaże i słynne skały, czy pozostać w okolicach stolicy. Czy loty krajowymi liniami warto rezerwować wcześniej czy wystarczy zrobić to na miejscu?
pozdrawiam
Beata

Odp: 3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #450

• Agnes
  • Fresh Boarder
Nie mnie oceniać, ale skoro jest Pani służbowo w Bangkoku, to siłą rzeczy się ten Bangkok zwiedza. Jeśli jest to jedyna i niepowtarzalna okazja podróży do Tajlandii, warto zobaczyć coś jeszcze, nawet jeśli są to tylko 3 dni.

Myślała Pani o czymś w pobliżu? Np. o Pattayi i okolicach? Od Bangkoku to ok. 3h samochodem. Plaży i wysepek tu nie brakuje, a Zatoka Tajlandzka ma też swoje uroki.

A może dżungla, trekking i wodospady Erawan, trochę na zachód, w stronę Kanchanaburi?

Pomysłów może być wiele. Ach jak Pani zazdroszczę!

Odp: 3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #468

• Beata O
  • Fresh Boarder
Dzięki za radę. Pozostało mi niewiele czasu do wyjazdu i ciągle biję się z myslami czy jednak nie polecieć na Phuket. Tak jak Pani pisze nie wiem kiedy przytrafi się znów taka okazja.Pozdrawiam B.

Odp: 3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #473

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
bilet kupuj jak najwczesniej.

na twoim miejscu zatrzymal bym sie na bangkoku - podrozowanie po kraju to, w twoim przypadku, strata czasu.

jest tu wystarczjaco duzo do zobaczenia.

morze i plaze zostaw sobie na nastepny pobyt, rezerwuj minimum 2 tygodnie
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac
The following user(s) said Thank You: Beata O

Odp: 3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #474

• Beata O
  • Fresh Boarder
Dziękuje za rady, ale nie mogłam oprzeć się pokusie i bilety Bangkok- Phuket juz kupione. Proszę Was o wskazówki gdzie , najbliżej od lotniska na Phuket można wypożyczyć jacht motorowy. Dwa dni na Morzu Andamańskim i na Ko Phi Phi to wydają mi się najlepiej wykorzystane dwa dni tego wyjazdu. Może się okazać inaczej, wkrótce zobaczymy. Pozdrawiam B

Odp: 3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #476

• Agnes
  • Fresh Boarder
Super! Gratuluję uporu i wspaniałej decyzji.

Musi się udać, wszak najważniejsze są dobre chęci.

Będzie miała Pani Tajlandię "w pigułce"

Proszę koniecznie dać znać po powrocie, jak to wszystko wyszło i czy jest Pani zadowolona, może będzie to wskazówką na przyszłość na osób mniej spontanicznych

P.S. Czy zabukowała Pani bilety bezpośrednio na stronie danych tajskich linii lotniczych, czy za pośrednictwem biura podróży?

Odp: 3 dni na zwiedzanie 1 year, 3 months ago #477

• Beata O
  • Fresh Boarder
bilety kupiłam na www.biletybilety, po 129zł w jedną stronę.

Dziękuje za słowa poparcia. Lubię organizować podróże, ale tym razem trochę pofolgowałam. Zamiast dwa dni na Phutet ( dużo złych opinii) planuję wypozyczyć jacht i trochę pozwiedzać. Może macie jakieś sugestie gdzie się udać po łódkę, prosto z lotniska. Nie będzie czasu na szkanie.
Pozdrawiam serdecznie
Beata
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.33 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)