Marcinnn wrote:
Najważniejsza kwestia to kiedy jedziesz, byłem we wrześniu i spokojnie za 200 bathów mozna było nocleg znaleźć a czasem nawet i za 100:) Jednak teraz wybieram sie w marcu i czuje że ceny będą wyższe, tak sie rozglądałem po necie i wydaje się sporo drożej. Jeśli chodzi o jedzenie to nie polecam jedzenia w restauracjach, najlepiej w barach i ulicznych garkuchniach gdzie jedzenie kosztuje grosze i jest prawdziwie tajskie. Alkohol w Tajlandii jest dość drogi, więc im wiecej pijesz tym koszty coraz bardziej rosną:) No i wycieczki, trekking w dżungli czy nurkowanie itd to też spory koszt od 1000 bathów z tego co pamiętam. Ostatnie co zawyża koszty to owoce morza, krewetki czy małże są tanie jednak jeśli chcemy jeść homary czy egzotyczne ryby to trzeba się szykować na kilkaset bathów za danie:)
Ogólnie to można spokojjnie wydać 300-400 bathów, a można i 1000 też przesadnie nie szalejąc:) więc tylko od Twoich upodobań zależy ile wydasz:)
Tak apropos alkoholi. Oczywiscie alkohole są drogie nawet te nasz epolskie mozna sptkac w sklepach. Ja jednak polecam Tajskie whisky BLEND albo MEKONG. Niczego sobie z Coca Colą wchodzą znakomiecie:) i koszt od 200-300BHT w normalnym spozywczaku (niemylić z nasza polską żabką 7eleven)