Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady

Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady 4 months, 3 weeks ago #1010

• mila
  • Fresh Boarder
Ile gotówki zabrac ze sobą z Polski? Ile może wynieśc 1 dniowy budżet? Sprawdzilam na sobie przez miesiąc w Tajlandii za 500 euro! Żyje się całkiem niezle, jemy w restauracjach śpimy w guesthouse lub bungalowach.
..juz od ponad 3 miesięcy. Stosujemy jednak pewne zasady:)

MÓJ BUDŻET TAJLANDIA

tyg.jpg
PhiPhiLayy.jpg

Właśnie przyleciałe(a)ś na lotnisko w Bangkoku? - darmowy przewodnik na pierwsze kilka minut po przylocie, (po prawej stronie)
Agnieszka & Julien
www.travel-on-your-own.com/
Last Edit: 3 months, 2 weeks ago by mila.

Re: Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady 4 months, 2 weeks ago #1013

• Marcinnn
  • Fresh Boarder
Najważniejsza kwestia to kiedy jedziesz, byłem we wrześniu i spokojnie za 200 bathów mozna było nocleg znaleźć a czasem nawet i za 100:) Jednak teraz wybieram sie w marcu i czuje że ceny będą wyższe, tak sie rozglądałem po necie i wydaje się sporo drożej. Jeśli chodzi o jedzenie to nie polecam jedzenia w restauracjach, najlepiej w barach i ulicznych garkuchniach gdzie jedzenie kosztuje grosze i jest prawdziwie tajskie. Alkohol w Tajlandii jest dość drogi, więc im wiecej pijesz tym koszty coraz bardziej rosną:) No i wycieczki, trekking w dżungli czy nurkowanie itd to też spory koszt od 1000 bathów z tego co pamiętam. Ostatnie co zawyża koszty to owoce morza, krewetki czy małże są tanie jednak jeśli chcemy jeść homary czy egzotyczne ryby to trzeba się szykować na kilkaset bathów za danie:)
Ogólnie to można spokojjnie wydać 300-400 bathów, a można i 1000 też przesadnie nie szalejąc:) więc tylko od Twoich upodobań zależy ile wydasz:)

Re: Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady 4 months, 2 weeks ago #1014

• LukaszP
  • Fresh Boarder
Marcinnn wrote:
Najważniejsza kwestia to kiedy jedziesz, byłem we wrześniu i spokojnie za 200 bathów mozna było nocleg znaleźć a czasem nawet i za 100:) Jednak teraz wybieram sie w marcu i czuje że ceny będą wyższe, tak sie rozglądałem po necie i wydaje się sporo drożej. Jeśli chodzi o jedzenie to nie polecam jedzenia w restauracjach, najlepiej w barach i ulicznych garkuchniach gdzie jedzenie kosztuje grosze i jest prawdziwie tajskie. Alkohol w Tajlandii jest dość drogi, więc im wiecej pijesz tym koszty coraz bardziej rosną:) No i wycieczki, trekking w dżungli czy nurkowanie itd to też spory koszt od 1000 bathów z tego co pamiętam. Ostatnie co zawyża koszty to owoce morza, krewetki czy małże są tanie jednak jeśli chcemy jeść homary czy egzotyczne ryby to trzeba się szykować na kilkaset bathów za danie:)
Ogólnie to można spokojjnie wydać 300-400 bathów, a można i 1000 też przesadnie nie szalejąc:) więc tylko od Twoich upodobań zależy ile wydasz:)

Tak apropos alkoholi. Oczywiscie alkohole są drogie nawet te nasz epolskie mozna sptkac w sklepach. Ja jednak polecam Tajskie whisky BLEND albo MEKONG. Niczego sobie z Coca Colą wchodzą znakomiecie:) i koszt od 200-300BHT w normalnym spozywczaku (niemylić z nasza polską żabką 7eleven)
SAVE WATER...DRINK CHAMPAGNE

Re: Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady 4 months, 2 weeks ago #1017

• Marcinnn
  • Fresh Boarder
Ja polecam rum Sangsom, 80% ale z colą jest super i co ważniejsze tanio:) Jeszcze dobre i tanie są takie niby wina niby piwa w niebieskich butelkach szklanych, bardzo tanie ale całkiem smaczne jednak nie pamiętam jak się nazywają:(

Re: Budżet - 1 dzień - Tajlandia + porady 4 months, 2 weeks ago #1018

• mrip
  • Fresh Boarder
Dobra jest tajska whisky Hong Thong (255 baht za 0,7 l), rum też i wszystko z colą (15 baht) smakuje super i choć to nie jest 80% lecz 40% (80 proof) zwala z nóg, a wchodzi gładko:). Najlepsze piwo - Singha (90 baht) najbardziej popularne Chang (słoń, 80 baht)
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.23 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)