Welcome, Guest
Username Password: Remember me

TOPIC: Polecam, Odradzam.

Polecam, Odradzam. 1 year, 11 months ago #82

• Suzyy
  • Fresh Boarder
Witam wszystkich,

Dzisiaj odkrylam to forum- a takich malo (polskich) i jestem super szczesliwa choc przydaloby sie troszke je rozkrecic

Proponuje jak w temacie abysmy pisali o tym co widzielismy i mozemy polecic ale takze odradzic.. Hotele, atrakcje, zakupy - wszystko co nam przyjdzie na mysl.

Mam nadzieje ze znajda sie chetni do pisania.

Na powitanie polece wam wspanialy hotel "I residence silom" Bangkok- w tam tym roku zaplacilismy 154 euro za 5 nocy. Jest nowoczesnie umeblowany, czysty i zadbany, obsluga takze prze mila! A co najwazniejsze 1 minuta piechota po schodach do sky train'u i McDonaldsa 7/11 tez zaraz obok a jedna stacje dalej mamy nocny bazar
Last Edit: 1 year, 11 months ago by Suzyy.

O: Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #102

• greg
  • Administrator
30 Euro za nockę, hmmm poza moim zasięgiem Poluję w te do 15 euro, ale dzięki na pewno inni skorzystają - masz może jakieś fotki?

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #105

• kasia
  • Fresh Boarder
Zdecydowałyśmy się z przyjaciółką pojechać do Centralnej Tajlandii. Chciałybyśmy na miejscu wynająć samochód i trochę popodróżować.

Pytanie do tych, którzy tam byli. Pliz, może ktoś wie, ile kosztuje wynajęcie samochodu? No i przede wszystkim czy to jest tam bezpiecznie, żeby dwie dziewczyny podróżowały we dwójkę? Bardzo proszę o odpowiedź.

---
edit: poprawiłem trochę notkę bo coś się emotikonki porozjeżdżały
Last Edit: 1 year, 10 months ago by greg.

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #109

• greg
  • Administrator
Ale wiesz o tym, że w Tajlandii ruch jest lewostronny? Ja, pomimo tego że nieźle jeżdżę, to nie odważyłbym się wyruszyć w dłuższą trasę - za bardzo trzeba uważać na pieszych, motorki i innych uczestników ruchu. Acha jeżeli chcesz jeździć po Tajlandii samochodem to potrzebne Ci jest Międzynarodowe Prawo Jazdy (można je dostać w urzędzie gminy w któej jesteś zameldowana - chyba nic nie kosztuje i jest na dwa lata)

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #113

Sprawa z arendą samochodu jest prosta. Depozyt 300 долларов, dostaniecie z powrotem, kiedy zwrócicie samochód. Wynajem dziennie średnio 950 batów (zależnie od samochodu. Ale to na tydzień i mniej. Jeśli wynajmiecie na 2 tygodnie za jeden dzień będziecie płaciły mniej. Jak stać was na trzy-cztery tygodnie arendy to tam już bonusy itd. Bak za pierwszym razem wypełniają na full. Można wynająć z kierowcą, dla niego dodatkowe 500 bat za 8 godzin pracy, a każda następna godzina to chyba ok. 1000 bat. Jeśli wyjeżdża poza rodzime miasto to musicie mu opłacać hotel, coś w granicach 400 bat/noc. Ale może ceny się zmieniły, bo bylem tam 3 lata temu. Pozdrówka

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #114

• Tety
  • Junior Boarder
wynajem samochodu ze względu na lewostronny ruch - odradzam. Polecam - wynajęcie samochodu z Tajem za kierownicą - po pierwsze, zawiezie i pokaże takie miejsca, o jakich przewodnik nawet nie wspomina, po drugie - on zna różne skróty i drogi, po trzecie - pokaże Wam dobre lokalne jedzenie i smakołyki. Polecam, korzystałam. Czy bezpiecznie? - tak, banalne, ale prawdziwe. Tajowie są bardzo przyjaznym narodem i pomogą zawsze i wszedzie.

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #115

• Suzyy
  • Fresh Boarder
ja bym samochodu nie wypozyczala bo przeciez tajlandia ma super komunikacje miejska ! I jest to bardzo wygodne, a jak juz sie jest bardzo zmeczonym zakupami itd. to zawsze jest tuk tuk albo taksowka ktora i tak nie jest droga.

@greg jak dla mnie 30 euro to rewelacja mieszkam za granica w kraju ktory jest kosmicznie drogi i hotele najtansze cenia sie double ! takze ja nie narzekam . Fotek mam sporo ale gdzie jest wstawic? Zreszta na facebooku mozna zobaczc

moze otworzmy nowy temat i powstawiam zdjecia a moze by tak moderator uruchomil galerie na stronie taka mala sugestia na dobranoc.

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #117

• kasia
  • Fresh Boarder
Dziękuję za rady. Twoja Suzzy dla mnie jest najważniejsza, bo kobieta kobietę lepiej rozumie. Niemniej nie jest to rada dla mnie pocieszająca. A może jednak widzisz jakiś wyjście dla dwóch pań, które nie lubią siedzieć w jednym miejscu, nie lubią zatłoczonych miast, nie lubią chodzić na zakupy, natomiast lubią odludzie, przyrodę, ciszę. A przemierzenie kraju z walizkami (nawet w bagażniku autobusów) wygląda nieciekawie. Co byś poradziłaś?

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #118

• Suzyy
  • Fresh Boarder
Nie lubicie zakupów ??? nie no... nie wierze...

Jak odludzie to chyba najlepiej wyspa Phi PHi cisza i spokoj, mozna sie zrelakoswac , samochodu tam nawet nie potrzeba :-D
albo Phuket w ktorym zawsze sie cos znajdzie do zrobienia i tam napewno bedzie wam latwiej jezdzic samochodem choc tez trzeba byc ostroznym na pedzace tu i tam motorki
ciekawy a nawet bardzo jest tez Koh Samui wyspa rowniez ... takze macie duzo do wyboru na polnocy nie bylam takze sie nie wypowiadam!

O:Polecam, Odradzam. 1 year, 10 months ago #119

• Tety
  • Junior Boarder
jeżeli lubicie spokój i przyrodę, i nie musi to być plaża, to polecam Chang Mai - na pólnocy kraju. Można wypróbować trekkingi, wybrać się do wiosek górskich, czy pojeździć na słoniach w dżungli (polecam! ). Samo miasto ma fajną, spokojną atmosferę i baaardzo fajny Night Market .

A w kwestii transportu - jeżeli nie samochód i autobus, to może pociąg? W Tajlandii jest to bardzo dobre rozwiązanie - są bardzo dobre, niedrogie i mozna wybierać różne klasy, no i trochę wygodniej w dłuższe trasy.
Time to create page: 0.29 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)