Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Czy Tajlandia jest bezpieczna
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Czy Tajlandia jest bezpieczna

Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #45

• dresik
  • Fresh Boarder
Mam pytanie do osób, które odwiedzały ten kraj. Czy tam jest bezpiecznie? Ostatnio słyszy się wiele różnych nieprzyjemnych rzeczy, które spotykają turystów w różnych kątach świata... Jestem ciekawy co kogo spotkało w Tajlandii? Czy zwiedzając ten kraj można czuć się bezpiecznie? Chodzi mi o miejscową ludność, obyczaje itd.. Na co trzeba uważać, gdzie lepiej nie wtykać nosa. Mam zamiar urządzić mały tramping w te okolice i ...no właśnie..
Last Edit: 1 year, 11 months ago by dresik.

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #47

• Oliwia
  • Junior Boarder
Ogólnie Tajlandia jest bardzo bezpieczna jeśli chodzi o zagrożenia ze strony innych ludzi, a konkretnie samych Tajów. To bardzo spokojni, mili ludzie. Na pewno trzeba uważać na kieszonkowców i drobnych oszustów, ale raczej rzadko zdarzają się tam poważne przestępstwa (nie mówię oczywiście o wydarzeniach ostatnich miesięcy, demonstrantach itd.). Zasady są chyba takie jak wszędzie, wiadomo, że w ciemnym zaułku, w podejrzanej dzielnicy może być mniej bezpiecznie, ale przy odrobinie zdrowego rozsądku nic nam nie grozi.
Last Edit: 1 year, 11 months ago by Oliwia.

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #48

• dresik
  • Fresh Boarder
Dzięki za informacje

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #50

• greg
  • Administrator
Moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Byłem kilkukrotnie w Tajlanii i spędziłem tam sporo czasu. Praktycznie wszędzie czułem się bezpiecznie.

Pamiętaj jednak o szanowaniu zwyczajów lokalnych (szczególnie w zakresie odnoszenia się do Króla i rodziny królewskiej), przestrzegaj skromnego ubioru przy wchodzeniu do świątyń, nie wskazuj stopą w kierunku Buddy i wszystko będzie ok!

Udanego pobytu!

Greg

Ps. Tu przeczytasz więcej na temat zachowania się w świątyni w Tajlandii

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #51

• Ryszard
  • Fresh Boarder
A tak nawiązując do dyskusji, czy ktoś korzystał może z miejscowej służby zdrowia? Warto znać takie doświadczenia..

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #54

• Magda
  • Administrator
Wracając do kwestii bezpieczeństwa, bardziej niż ludzi należy się wystrzegać komarów, upałów i wody prosto z kranu

http://massagethai.info kurs masaz tajski warszawa 1 year, 11 months ago #55

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
jesli tramping to w grupie i z przewodnikiem. Wieczorem schodz do wiekszej wioski i unikaj chodzenia noca bez celu.

W ostatnich latach, w zwiazku z kryzysem ekonomicznym, bezrobocie i przestepczosc pospolita wzrasta.
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac
Last Edit: 1 year, 11 months ago by .

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #56

• marghe
  • Fresh Boarder
Czuliśmy sie bardzo bezpiecznie. Aczkolwiek jak sobie pomyslę, że niedługo po naszym powrocie zaczeły się zamieszki w Bangkoku ..
Doświadczeń ze służbą zdrowia brak, na szczęście

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #58

• greg
  • Administrator
Ja w Bangkoku zawsze czuje się wyjątkowo bezpiecznie. Miałem też okazję korzystać ze służby zdrowia wykorzystując ubezpieczenie oferowane przez Generali. Było bardzo miło i profesjonalnie (nie pamiętam w tej chwili nazwy szpitala, ale jeśli kogoś interesuje mogę poszperać w papierach ubezpieczeniowych)/

Najbardziej podobało mi się, że niezależnie od tego z jakim problemem przyszedł pacjent do szpitala, to i tak mu mierzono ciśnienie krwi

O:Czy Tajlandia jest bezpieczna 1 year, 11 months ago #69

• Tety
  • Junior Boarder
A po co chcesz korzystać z miejscowej służby zdrowia? Ja akurat korzystałam (infekcja oka; Bangkok) i byłam bardzo mile zaskoczona. Placówkę polecono nam w guesthousie. Na miejscu wypełniasz ankietę i dalej do lekarza. Dobre jest to, że lekarz przepisuje Ci leki, które odbierasz od razu tam na miejscu - przy czym, jeżeli przepisali Ci tabletki - 2 razy dziennie przez 3 dni, to dostaniesz dokładnie 6 tabletek z dokładnym opisem na torebce - jak i kiedy lek przyjmować. Pełen zachwyt! A tak ogólnie - opieka lekarska w Tajlandii, a w szczególności w Bangkoku ma bardzo dobrą opinię. Światowy poziom.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.30 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)