Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Tajowie w Polsce

Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #495

• michal
  • Fresh Boarder
  • Sklep Tajski, www.tajskijedwab.pl
A może by tak śladem tematu Polacy w Tajlandii stworzyć temat Tajowie w Polsce ?
The following user(s) said Thank You: Magda

Odp: Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #498

• Magda
  • Administrator
Ciekawy pomysł Czy zna Pan może jakichś Tajów, którzy wtajemniczyliby nas w swoje polskie doświadczenia?

Odp: Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #499

• michal
  • Fresh Boarder
Moja przyjaciółka z Tajlandii była w Polsce póki co tylko tydzień, ale w przyszłym roku być może osiedli się tu na stałe, więc wtedy będzie więcej do pisania
Niemniej jednak, pierwsze wrażenie jest takie, że Polacy zbyt rzadko się uśmiechają. Dziwi ją, że gdy do kogoś się uśmiechała, ludzie sprawiali wrażenie zmieszanych tym faktem i nie odpowiadali uśmiechem. W Tajlandii uśmiech jest na porządku dziennym, no, ale w końcu to to Tajlandia jest Krajem Uśmiechu, a nie my
Last Edit: 1 year, 2 months ago by michal.

Odp: Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #500

• Oliwia
  • Junior Boarder
Ojjj to koleżanka z Tajlandii mogła się zdziwić U nas, jak ktoś się uśmiecha bez powodu, znaczy, że coś z nim nie tak, wzbudza podejrzenia (jest nietrzeźwy? chce mi ukraść torebkę?).

Jak byłam mała bawiłam się z koleżankami w uśmiechanie do obcych ludzi podczas powrotu ze szkoły i była to forma atrakcji, jakiegoś fascynującego odstępstwa od normy.

Zazdroszczę Tajom, że mają to na co dzień

Odp: Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #501

• michal
  • Fresh Boarder
Dokładnie takie miała odczucie Wiele osób sprawiało wrażenie nieufnym temu, że ktoś uśmiecha się do nich bezinteresownie, ot tak ze zwykłej serdeczności. Pod tym względem Tajowie są fantastyczni i bez wątpienia warto ich naśladować
Last Edit: 1 year, 2 months ago by michal.

Odp: Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #504

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
tajowie w polsce maja nawet swoje forum dyskusyjne, niestety po tajsku.

z 5 lat temu bylo zarejestrowanych w konsulacie tylko 80 tajow, mozna przypuszczac, ze jest teraz troche wiecej. Do tego troche na wizie turystycznej czy biznesowej, ale na krotko.

w porownaniu z emigracja wietnamska, tajska jest mikroskopijna
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac

Odp: Tajowie w Polsce 1 year, 2 months ago #506

• michal
  • Fresh Boarder
A można poprosić o adres do tego forum ?
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.25 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)