Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Mleczko kokosowe prosto z kokosa
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Mleczko kokosowe prosto z kokosa

Mleczko kokosowe prosto z kokosa 10 months, 2 weeks ago #579

• Vanessa
Być w Tajlandii i nie pic mleka kokosowego przez słomkę, prosto z kokosa uchodzi za rzecz niemożliwą. Tak przynajmniej wyczytałam, ale jako że nigdy nie miałam okazji wybrać się do tego przepięknego kraju, chciałabym Was zapytać. Czy to naprawdę tak popularny napój w Tajlandii? Czy jest ogólnie dostępny i przede wszystkim... ile kosztuje?

Odp: Mleczko kokosowe prosto z kokosa 10 months, 2 weeks ago #582

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
  • kurs masaz tajski warszawa
kup kokosa w orientalnym/wietnamskim supermarkecie, moze znajdziesz go tez w tesco i podobnych (zeby sprawdzic jakosc, dojrzalosc owocu, to go sie opukuje i na tej podstawie ocenia), odetnij tasakiem gorna czesc i pij.

jest to slodkawo-slona woda, nic szczegolnego, gdyby nie fakt, ze w przeciagu tygodnia picia soku z jednego owocu dziennie, rozpuszcza on kamienie nerkowe. Nie powinno sie go pic dluzej, niz przez tydzien, ale mozna powtorzyc kuracje za kilka tygodni.

mozna go kupic wszedzie, 10-20 baht za sztuke, kazdy go pije, ale raz z czasu. Oczywiscie, bedac w tajlandii, trzeba go sprobowac.
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac
Last Edit: 10 months, 2 weeks ago by .

Odp: Mleczko kokosowe prosto z kokosa 10 months, 2 weeks ago #583

• Vanessa
Dziękuję za informacje, ciekawe zwłaszcza z tymi kamieniami nerkowymi. Ale zadam jeszcze jedno pytanie, jeśli mogę.
Coś charakterystycznego powinnam usłyszeć "opukując" owego kokosa? Nigdy tego nie robiłam wcześniej, więc nie bardzo wiem czym się kierować w tym wypadku.

Odp: Mleczko kokosowe prosto z kokosa 10 months, 2 weeks ago #584

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
gleboki, basowy ton. Sprzedawca powinien wiedziec, mozesz bo poprosic o wybranie najlepszego
massagethai.info - kursy masazu tajskiego warszawa, wynajem domu w bangkoku od 200zl/tydzien, 540zl/miesiac

Odp: Mleczko kokosowe prosto z kokosa 10 months, 2 weeks ago #597

• Agnes
  • Fresh Boarder
Wow, właśnie trafiłam na te niesamowite wieści o świeżym mleczku kokosowym! Czy ma ono jeszcze jakieś sekretne właściwości?

Dobrze wiedzieć na przyszłość takie rzeczy Nie ma to jak naturalne metody leczenia bez obciążania wątroby

Odp: Mleczko kokosowe prosto z kokosa 10 months, 2 weeks ago #598

• massagewarsaw
  • Gold Boarder
nie, to jest jedyna wlasciwosc. Wystarczy, jak na unikniecie operacyjnego usuwania
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.25 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)