Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Tajska kuchnia w Twoim mieście
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Tajska kuchnia w Twoim mieście

Tajska kuchnia w Twoim mieście 1 year, 6 months ago #367

• Lona
  • Fresh Boarder
Hello,

Co myślicie o tym, żeby zrobić kolekcje doświadczeń i informacji na temat restauracji tajskich w polskich miastach? Przecież ich kilka musi być, i fajnie by było się coś o nich dowiedzieć. Jak się np. wybieram do warszawy, i są dwie do wyboru, to może ktoś wie, że jedna jest autentyczna (i ostra ) a drugą można zapomnieć. Nie wszyscy z nas mieli już okazje zjeść w samej Tajlandii. I nie wszyscy mają talent do gotowania

Ja mówię od razu, u mnie w okolicy (Blachownia k. Częstochowy) nic jeszcze nie odkryłam. Ale wybieram się niedługo do koleżanki (która niestety nie lubi tego typu jedzenia więc mi nic nie powie na ten temat) do Trójmiasta, tam ponoć co najmniej trzy różne restauracje tajskie działają, jak wrócę, to się podziele wrażeniami

Pozdrowienia!

Lona

O:Tajska kuchnia w Twoim mieście 1 year, 6 months ago #369

• Yogi
W Toruniu chyba też żadnej nie ma, ale za to w pobliżu - w Ciechocinku - odbywają się tajskie wieczory z prawdziwym tajskim jedzonkiem: Tajskie wieczory w Villi Piast.

Odp: Tajska kuchnia w Twoim mieście 10 months, 3 weeks ago #566

• Paprotka
Jako, że mieszkam w Gdańsku tak i może podam namiary dla zainteresowanych na najbliższą mi restaurację, w której serwują potrawy z kuchni tajskiej. Zwie się "Buddha Lounge" i mieści się przy ulicy Długiej (najpopularniejsza ulica w Gdańsku, mieści się w samym centrum, ok 10 minut piechotą z dworca głównego). Więcej informacji znajdziecie na stronie: www.buddhalounge.pl/ .
Od siebie dodam, iż jedzenie mają tam pyszne a i klimat przyjemny.

Odp: Tajska kuchnia w Twoim mieście 10 months, 3 weeks ago #574

• Paprotka
Sopot posiada także tajskie miejsce, zwane zresztą tajskim zakątkiem. Opis... przezacny. Podobno nie tylko potrawy (serwowane przez szefa kuchni Sanada Changpuena) ale i wystrój czy muzyka w tle mają na celu pomóc w jak najprzyjemniejszej, tajskiej atmosferze. Nie byłam tam jeszcze, ale się wybieram w najbliższy wolny weekend. Jak wrócę, zdam relację.
Tymczasem podaję link dla pragnących w Sopocie zobaczyć nie tylko morze i słynne molo. Restauracja Thai Thai: www.thaithai.pl/

Re: Tajska kuchnia w Twoim mieście 2 months, 1 week ago #1048

• Laila
  • Fresh Boarder
Ostatnio wybrałam się ze znajomymi do restauracji tajskiej w Sopocie. Nie wiem jak się nazywa, ale jest zaraz obok Mc Donalda Lokal nie jest zbyt duży. Jedzenie jest bardzo smaczne chociaż drogie. Za zupę trzeba zapłacić ok 30zł, drugie danie to koszt prawie 50ł... Nigdy nie jadłam takiej prawdziwej tajskiej kuchni, ciekawa jestem czy ta serwowana w tego typu restauracjach staje na wysokości zadania
Last Edit: 2 months, 1 week ago by Laila.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.22 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)