Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Co zabrać ze sobą

Co zabrać ze sobą 10 months, 3 weeks ago #563

• Rekin
Informacja, o której warto pamiętać.
Wybierając atrakcję typu nurkowanie w wodach Tajlandii należy zabrać ze sobą swój certyfikat, pozwolenie na nurkowanie, Log book'a (innymi słowy rejestrację odbytych przez nas nurkowań) oraz adapter INT.

Re: Co zabrać ze sobą 6 months, 1 week ago #764

• mickanovi
  • Fresh Boarder
Witam, jestem początkującym amatorem nurkowania (na razie tylko snorkeling) i wybieram się w najbliższych miesiącach do Tajlandii. Czy warto brać ze sobą ABC, czy też może lepiej wypożyczyć coś na miejscu?

Re: Co zabrać ze sobą 6 months, 1 week ago #766

• greg
  • Administrator
Jesli chodzi o snurkowanie, to proponuje wziac maskę i fajkę. Pletwy moze znajda sie na miejscu - ale zalezy gdzie bedziesz wypoczywał. Ogólnie do snurkowania płetwy są przydatne ale nie niezbędę więc mozna sie bez nich obejsc - przydadza sie za to buty ochronne do snurkowania - szczegolnie gdy planujesz wyruszac do rafy z brzegu. Dobra rurka i maska to koszt od 100 - 300 złotych , a starczy na długie lata - szczegolnie rurka. Poniewaz moj zestaw ktory uzywalem od 2004 roku sie zuzyl, planuje zakup nowego sprzetu. Po długim namysle padlo na ta rurke: www.ebay.com/itm/180746563783?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 - co do maski proponuje przymierzyc cos w sklepie a potem ewnetualnie kupic w sieci zeby troche zaosczedzic. Ja wlasnie jade w przsyszlym tygodniu na zakupy - a w sklepie, dlatego ze maski maja rozne rozmiary i wole dopasowac porzadnie

jakby mogl cos jeszcze pomoc pytaj smialo

Re: Co zabrać ze sobą 6 months, 1 week ago #767

• mickanovi
  • Fresh Boarder
Dzięki za szybką odpowiedź. Sprzęt już mam i używam przy każdej okazji. Chodziło mi bardziej o to, czy taszczyć to ze sobą czy raczej wypożyczyć coś na miejscu. Pytałem przede wszystkim z uwagi na ograniczenia jakie występują w transporcie lotniczym (gabaryty i ciężar). Czy w okolicach Pattayi będę miał okazję do snurkowania? Są tam odpowiednie warunki?

Re: Co zabrać ze sobą 6 months ago #773

• asiafun
  • Fresh Boarder
Cześć, same plaże w Pattai raczej odpadają jeśli chodzi o snoorkowanie. My wybraliśmy całodniową wycieczkę fakultatywną na jedną z okolicznych wysp (niestety nie pamiętam już jej nazwy), niestety atrakcje pod wodą nie były jakieś super powalające (głównie jeżowce). Być może okoliczne biura organizują jakieś wycieczki tylko na snoorkowanie, proponuję popytać na miejscu. My braliśmy ze sobą sprzęt ABC (maska + rurka + płetwy).
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.22 seconds
Zmień język Thailand Thailand (English) Tailandia Tailandia (Español) Tailandia Тайланд (Русский) Thailand Thailand (Deutsch) Tajlandia Tajlandia (Polski)